8 Ekim 2012 Pazartesi

Yazın ardından

Koca bir yaz geçti bitti, kısa kısa yazdıklarıma-yazamadıklarıma değineyim, yazı flashbackleyip kapatalım :)

Bu yaz yine son yılların trendi Bodrum-Çeşme çekişmesi yaşandı, Çeşme artık iyice arayı açtı "yeni Bodrum" olma yoluna girdi. Bodrum ise bu yaz daha tenhaydı, hareketlilik ise Türkbükü yerine Yalıkavak'taydı.

Tektekçi Çeşme, bu yılın Çeşme "check-in"lerinin olmazsa olmazıydı.

İstanbul'da bu yaz Tektekçi iyice patladı; kendi yerinin karşısını da alıp Tektekçi yaptılar, hatta artık kalabalık o alana sığmaz taşar oldu, herkesler öğrendi, hatta Bebek'te ikinci yer bile açılacakmış.

Bu yaz üniversite gençliği arasında KafePi'nin Curcuna'sı patladı hatta patlamanın da ötesinde bir hal aldı; herkes oraya gitti, herkes kaç yıldır görmediği ilkokul arkadaşlarına kadar herkesi orada gördü. O kadar ki insanlar daha Haziran sonu açılmış mekandan bayma noktasına bile geldiler.


Onun dışında 11:11'in yerine açılan Rehab (eski yazımdakinin aksine) baya bi tuttu, Asmalı masa yasağı sonrası eski tadını yeni yeni yakalamaya başladı, Kaf:f'ın yerine gelen Limoncello yazın "fos"u çıktı, kimseler gitmedi.


Nispetiye Caddesi "kafeler bölgesi" ilan edildi, art arda tüm cadde birer birer restaurant ve kafe oldu/oluyor.
twitterda bu yazın olmazsa olmazı "Falan Filan" pozu (benden:))

Geçen yaz nasıl Pucca okunduysa, bu yaz da sahillerde çıtır çerez kategorisinden Oben Budak'ın yerli Carrie'si Bige'nin macerasını anlatan hafif komedi-hafif erotik romanı "Falan Filan" okundu. (okuyup da twitter'a foto yüklemeyen de kalmadı.) Bir de tabii ki tüm dünyada fırtına estiren "Fifty Shades of Grey", ki artık bizde de "Grinin Elli Tonu" adıyla Türkçe yayınlandı ve en çok satanların baş köşesine yerleşti.

 Bu yaz daha önce de yazdığım gibi Ozan Çolakoğlu'nun proje albümündeki şarkılar patladı; herkes Tarkan-Aşk Gitti Bizden, Gülşen-Seyre Dursun Aşk, Yalın-Kalpten Dudağa, Ajda Pekkan-Ben Yanmışım'ı dinledi. Ha bir de tabii ki Murat Dalkılıç "Bir Güzellik Yapsana" ile patlamanın ötesine geçti! (An itibariyle youtube'da tıklanma sayısı 18 Milyon!) Bunların dışında da pek o kadar etki yapan şarkı olmadı, ne Serdar Ortaç ne de Demet Akalın bu şarkıların yanına bile yaklaşamadı.



Bu yaz tv'de "İşler Güçler" patladı. Ben izlemesem de herkes onu izliyor fark etmemek imkansız bir şey! Bir de "Ben Bilmem Eşim Bilir" adlı yarışma.

Bu yaz ortalıklar iyice renklendi; canlı canlı renklere bürünen kızlara artık erkekler de eklendi, kırmızı yeşil mavi sarı şortlar-pantolonlar her yerde! Güneş gözlüklerinde Ray-Ban wayfarer hakimiyeti sona erdi insanlar sonunda clubmaster'ları keşfetmeye başladı. Erkekler uzun mayoları bırakıp daha kısa diz üstü şortlara geçmeye başladı, kızlar ise bikini-mayokiniden mayolara geçiş yapmaya başladı.


Genel olarak bu yaz böyle bi şeyler trend oldu/olmadı. 2013 yazını sabırsızlıkla bekliyorum :)

1 yorum: