19 Ekim 2012 Cuma

Sonbahar keyifleri geldi, İstanbul'da neler yapmalı?

Havalar daha tam belli etmese de sonbahar geldi/geliyor, herkes şehre döndü, buzlu kahvelerden sıcak kahvelere geçiş başladı, İstanbul'da etkinlik takvimi tam gaz; Filmekimi, İstanbul Moda Haftası, Sensation, Tasarım Bienali, konserler, sergiler falan filan. Artık keyifleri yaşama moduna girdi yani İstanbul, buyrun benden birkaç sonbahar tavsiyesi:


Sinemalar! Filmekimi yeni bitti ama vizyona da güzel filmler gelmeye başladı. Mesela Woody Allen'ın yeni filmi "Roma'dan Sevgilerle"  (To Rome With Love) veya Meryl Streep'li "Hope Springs" gibi mırıl mırıl, sevimli, iç ısıtan filmler izleyebilirsiniz mesela.


Veya tiyatro da güzel fikir, hem de Dot'un yeni sezonu başlamışken! Dot'un yeni oyunu Sarı Ay başladı, bu sefer diğer Dot oyunlarına göre daha az vurucu ve daha komedi öğelerinin baskın olduğu söyleniyor bakalım nasıl. Baya merak ediyorum gideceğim bakalım inşallah ama Ekim oyunlarına biletler bitmiş bile! Fakat Kasım takvimi açıklanmış, bence kaçırmayın.

Ayrıca Dot Sezon Kartı da alabilirsiniz. Bu kart ile 2012-2013 sezonundaki 3 oyun için 120 TL'ye bilet alabiliyorsunuz, ayrıca Dot'un kafesi Pop-Up'ta da sezon boyunca %15 indirim sağlıyormuş. (Kart satışı 15 Kasım'a kadarmış)


Sonbahar'da konsere gidin! İstanbul bu yıl konsere tam anlamıyla doydu denebilir. Yaz başından beri neredeyse her hafta dünyaca ünlü isimler konser veriyor ama artık bu sıradan bir hal aldı denebilir. Kasım'da da Jennifer Lopez, Enrique Iglesias gibi isimler var. Hatta belki fark etmişsinizdir JLo için çılgın bir talep var, öyle ki 2.ek konser bile tükendi! Şimdi 14 Kasım'a üçüncü konser tarihini koydular.

 

Sergileri de unutmayın! Sonbaharla birlikte birer ikişer güzel sergiler gelmeye başladı; mesela Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki benim en sevdiğim ressamlardan biri olan Monet'nin 39 resminin sergileneceği "Monet'nin Bahçesi" sergisi (6 Ekim-6 Ocak), veya Pera Müzesi'ndeki Avrupa'daki çeşitli ülkelerden 57 kraliyet çocuklarının portrelerinin sergileneceği "Altın Çocuklar, 16.-19. Yüzyıl Avrupası’ndan Portreler" sergisi (13 Ekim-6 Ocak) gibi sergilere gidebilirsiniz.


Veya 13 Ekim-12 Aralık arası sürecek, küratörlüğünü Emre Arolat ve Joseph Grima’nın üstlendiği birinci İstanbul Tasarım Bienali’ni de gezebilirsiniz. "Kusurluluk" (Imperfection) temasını, kendi bakış açılarıyla yorumladıkları iki farklı sergi mekanında 46 ülkeden 300’e yakın tasarımcı ve mimarın 100’ün üzerinde projesi yer alıyormuş. Ve de iki serginin yanı sıra kentin farklı noktalarına yayılacak akademi programı, atölye sergileri, seminer programı, yaratıcı film kuşağı, paralel katılımcı programı ve tasarım yürüyüşleriyle iki ay boyunca İstanbul’u bir tasarım kentine dönüştürecekmiş. (detaylar için tıkla)

Karaköy Ops (istanbul life'tan alıntı)

Tabii ki bu yaz gibi geçen güzel havaları da arkadaşlarınızla, sevgilinizle falan değerlendirin! :) Mesela Karaköy'deki şehrin yeni hip kafelerinde takılın; Karabatak, Ops, Bej hepsi sizi bekliyor. Veya bir klasik olarak Bebek'te takılın, güneşli güzel havaların son demlerini yakalayın ;)

Kısacası haydi boş durmayın, haftasonu için planlar yapmaya başlayın hemen :)

1 yorum:

  1. Liza Korelli20 Ekim 2012 15:17

    Canım super derlemişsin, Monet sergisine gün ayarladık bile :))

    YanıtlaSil