17 Ekim 2012 Çarşamba

Televizyonlarda talk-show fırtınası

Bu ara dikkatimi çeken başka bir şey de televizyonlarda talk show tarzı sohbet programlarının sayısının bayağı bi artması!

Sayacak olursak: Mesela CNN Turk'te Mesut Yar devam ediyor zaten, Skyturk'te İzzet Çapa kendi programına başladı, Esin Övet Haberturk'te Oben Budak ve Özge Ulusoy'la üçlü olarak devam ediyor aynı zamanda HTV'de de kendi programı var, tv8'de Pelin Çini-Sacit Aslan, Cengiz Semercioğlu, Önder Açıkbaş, cine5'te Cenk Eren ve Yeşim Salkım ayrı ayrı kendi programlarını sunuyor, Star'da Burcu Esmersoy-Tanem Sivar, Beyaz Tv'de Kenan Erçetingöz vs.

Kesin arada atladıklarım vardır. Aynı şekilde belki eskiden de bu kadar çok talk show türevi program vardı, bilemiyorum ama belki eskiden çoğu gözden kaçıyordu, sönük programlar oluyordu fakat bu sezon hepsi çok iyi olmuş bu nedenle insanın dikkatini çekiyor. Şu yukarıda sıraladığım programların büyük bir çoğunluğu kendini her türlü izletiyor. Ben zaten dizilerden ziyade bu tarz programları takip etmeyi sevdiğimden benim için oldukça sevindirici oldu. :)


Birkaç eleştirim de var tabii: 
İzzet Çapa sürekli eski röportaj yaptığı isimleri konuk ediyor ve bence bu daha az ilgi çekici oluyor, aynı şeyleri çevir çevir ısıt gibi oluyor. Mesela hem Fatih Altaylı ile hem Kaya Çilingiroğlu ile daha yeni röportaj yaptı. Röportajlarında okumadığımız isimler çağırsa daha ilgi çekici olabilir. Tabii, İzzet Çapa hiç sıkıcı bir şekilde sunmadığından insana yine izletiyor; bu da ayrı bir gerçek.

Cengiz Semercioğlu da artık programı "Böyle Bir Şey Var Mı"ya tek tabanca devam ediyor ama keşke Sema Eren ile yollarını ayırmasaymış. Cengiz Semercioğlu eskiden tek başına yaptığı gece programında da hep konuyu bir şekilde dağıtıyor, konuların ucundan güzel tutamıyordu, şimdi yine aynı şekilde devam ediyor; oysa Sema Eren sohbeti daha toparlıyordu her zaman.

Esin Övet'in Serdar Turgut ile yollarını ayırıp yakın arkadaşları Oben Budak ve Özge Ulusoy ile "Alt Üst Muhabbetler"e devam etmesi daha iyi olmuş, çünkü zaten bu üç isim çok yakın arkadaş ve bu güzel enerji de seyirciye olumlu şekilde yansıyacaktır. Fakat Esin Övet'in HTV'deki programı "Doğruları Konuşalım" çok monoton ve sıkıcı ilerliyor, izletmiyor kendini.

Benim favorilerim ise: İzzet Çapa ve Esin-Oben-Özge'nin programı tabii ki :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder