20 Ekim 2012 Cumartesi

Gece hayatındaki yeni trend yerler

Kasette

Kasette bu aralar çok trending! İstiklal'de Odakule'den Asmalı'ya doğru yürürken sağdaki ara sokaklardan birinde (Korsan Çıkmazı) , önündeki kalabalık ile fark edebilirsiniz hemen. Müzik tarzı deep/progressive house; Berlin'e giden arkadaşlarımın söylediklerine göre müzik tarzı hatta mekan genel olarak çok "Berlin tarzı" imiş. Artı yön olarak artık turist mi yoksa İstanbul'da yaşayanı mı bilmem ama çok yabancı da geliyor. Rahat, kafanıza göre takılmak istiyorsanız doğru adres, bu aralar baya bi popüler. Hem de sokağa yayıldığından dolayı her daim burada sokak partisi havası var! :)

Ablam

Özgür Aras'ın Eelence'nin yerine yine kendi açtığı Ablam. Aslında Eelence'ye göre isim değişikliği ve de birazcık dekorasyon değişikliği dışında (mesela içerisi aynalarla kaplanmış falan) pek bir fark yok. Özgür Aras'ın bu değişiklik kararı çok mantıklı olmuş, çünkü insanlar Eelence'den sıkılmıştı ve eski popülaritesi artık kaybolmuştu. Fakat isim değişikliği ile mekan yeniden canlanmış oldu. Ablam da isim olarak biraz tricky, "Ablam'a gidelim" dediğinizde ilk kez duyan insanlarda bi ebleme anı yaşanabiliyor, bu nedenle de oldukça akılda kalıcı.

Müzik hala tam gaz Türkçe pop ama ben Eelence zamanına göre daha çok sevdim. Aslında aşırı bir fark yok ama daha bayık 90'lar poptan ziyade günümüz hitleri daha çok çalınıyor. Onun dışında kitle de aynı gibi; gelenleri üçe bölebiliriz: ünlüler, normal insanlar ve leşloş kitle. O leşloş kitle hala mevcut ne yazık ki. Bir de yeni kokteylleri çıkmış, onları deneyin gittiğinizde.

Ablam'ın kokteylleri

Son olarak 11:11'in yerine açılan Tepebaşı'ndaki Rehab! Müzik tarzı olarak da mekan ruhu olarak da 11:11'den tamamen farklı bir şekilde. İçerisi çok geniş değil bu nedenle Ablam'daki gibi tıkış tıkış olarak dans ediyorsunuz. Ama çalan müzikler her tarza hitap edebilecek şekilde. Buranın da kendine has kokteylleri var onları deneyin kesinlikle ayrıca gecenin ortasında çıkan dansçıları görünce şaşırmayın :)

Rehab

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder