8 Ekim 2012 Pazartesi

İstanbul'un büyüleyici Kanyon'u

Duymuşsunuzdur belki; geçen hafta Time dergisi seyahat kısmında İstanbul'un büyüleyici mimari eserleri ile ilgili bir yazı yayınladı. Klasik Topkapı Sarayı, Ayasofya falan gibi ilerleyen listede sonda bir sürpriz var ama: Kanyon!

Evet, Time dergisi İstanbul'un büyüleyici 5 mimari eserinde Kanyon Alışveriş Merkezi'ni de listeye sokmuş. Şaşırttı değil mi? Beni değil.

Tabii, ilk 5'i sıralasam Kanyon'u da o listeye sokar mıydım bilmem ama şöyle bir düşününce İstanbul'da özgün bir mimari yapı olarak Kanyon gerçekten de listeye yazılası bir yer; hele İstanbul gibi çağdaş mimari örneklerinin çoğunun felaket olduğu bir şehirde!

Şehirdeki -alışveriş merkezi sevmememe rağmen- en sevdiğim yerlerden biri kesinlikle Kanyon. Hatta garip gelebilir ama İstanbul'dan uzakta kaldığımda nasıl Boğaz'ı, Cadde taraflarını, Nişantaşı'nı vs özlüyorsam, Kanyon da özlediğim yerler listesinde oluyor.

Özgün mimarisi, her zaman içinden akıp giden ferah havasıyla, sakin dingin ama bir yandan über şehirli yanıyla, güzel kafeleriyle bence İstanbul'un hazine noktalarından. Time ekibi abartmamış yani düşününce (hem benim de Kanyon sevgime kanıt çıktı ;)

[Bu arada liste sırasıyla: Ayasofya, Topkapı, Galata Kulesi, Kanyon, Yerebatan Sarnıcı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder