20 Ekim 2012 Cumartesi

Küresel çıldırmasyon: Gangnam Style

gangnam style, gangnam, gangam, gangnam style psy, gangam style, koreli psy

"...Oppan Gangnam Style op op op op Gangnam Style..." diye devam edip giden Koreli PSY'ın Gangnam Style şarkısını bilmeyen yoktur artık herhalde değil mi? Ben de, bu şarkı ne popüler falan diye barizin altını çizerek içinizi sıkmayacağım.

Fakat bu şarkı nasıl bir çıldırmasyon halini aldı şoklar içindeyim! Tamam sözleri anlamasak da eğlenceli şarkı, klip de absürd falan olunca bir anda popülerleşti ama nasıl böyle küresel bir fenomen oldu anlayamadım.

Aslında düşününce çok hoş bir durum, bi düşünsenize şu anda siz bu kelimeleri okurken mesela Kanada'da birisi bi kulüpte bu şarkıyla coşuyor veya mesela Hindistan'da biri bu şarkıyı dinleyerek işe gidiyor veya mesela İtalya'da bi çocuk evde bu şarkının klibini izliyor falan filan. Dünyadaki milyarlarca insanı bir noktada buluşturmak açısından çok ilginç bir durum.

gangnam style, gangnam, gangam, gangnam style psy, gangam style, koreli psy

Aslında geçen yazdan bu yaza kadar da Michel Telo'nun "Ai Se Eu Te Pego" şarkısında da bi nebze aynı durum yaşanmadı değil, ama tabii Gangnam Style birkaç tık aşmış durumda. Daha önce bu boyutta sanırım "Macarena"da aynı şeyler olmuş. Bi de 2002'de mi ne bi "Asereje" vakası vardı.

Türkiye'ye has olarak bi de birkaç yıl önce "Disco Partizani" durumu vardı hatırlıyor musunuz? "Disko diskoo partizaniii nanaynay" diye az kopmamıştık bir zamanlar...


Şimdi tabii bu Gangnam Style bu kadar patlayınca bizim Türk ünlülerimiz boş durur mu, hayıır. Malum Atilla Taş'ın "Yamyam Style" adındaki müthiş "yorumu" ile kuyuya bir taş atıldı. Esra-Ceyda Ersoy Kardeşler de "Tangam Style" yaptı, komedyen Hayrettin "Mangal Style" yaptı. Gelen ilgiyi gören reytinge sarıldı ve programlarda ünlüler Gangnam Style dansları yapmaya başladılar, mesela Beyazıt Öztürk mesela Esin Övet-Oben Budak-Özge Ulusoy üçlüsü mesela İşler Güçler ekibi (daha da vardır kesin ama ben yakalayamadım valla)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder