15 Ağustos 2011 Pazartesi

Adalılara Ada Kart

Geçen gün adada Denizbank kartları dağıtan iki kişi beni de darladı ve bana Ada Kart adlı Denizbank'ın Adalılar için çıkardığı özel kartı verdiler.

Kart kişiye özel değil, yani üzerinde isim falan yazmıyor. Bankamatikten karta para yüklüyormuşsun falan öyle bir sistem, yani kredi kartı da değil. Adalar seferli denizotobüsü ve vapurlarda indirimli ulaşım, çeşitli ada lokantaları, kafeleri ve ada plajlarında %20-%30 oranında indirimler ve Adalar Müzesi'nde %50 indirim olanağı sağlıyormuş.


İlginç valla. Yani bir bankanın oldukça kısıtlı müşteriye ulaşacağı Adalar'a özel kart çıkarması, bir de bunu pazarlaması falan ilginç geldi. Yani toplam kaç müşteriye ulaşır ki?
Evet kullanan Adalı, indirimlerden falan memnun olur tabii ama yani nasıl bir pazarlama stratejisi onu anlamadım, ilginç geldi. Niche-marketing (niş pazarlama) bu anlaşılan? 

Bu arada yeri gelmişken, Burgazada'da ilk ATM'nin de Denizbank tarafından bu yaz başı açıldığını söyleyeyim. Denizbank'ın Adalar'a ilgisi büyük yani. (Ada-deniz bağlantısı I guess?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder