10 Ağustos 2011 Çarşamba

Louis Vuitton marka bal, evet bal!

Louis Vuitton'un Paris'teki headquarter'ının çatısına 2009 yılında üç tane kovan yerleştirilmiş. Ve o zamandan bu yana toplamda 200.000'e yakın arı ziyaretçileri olmuş bu kovanların ve sonunda LV ilk hasadı bu yıl alabilimiş.

Ve bunu da "Miel la Belle Jardiniere" (Miel: fr. bal, Belle jardiniere: fr. güzel bahçe gibi bi şey) adı altında paketlemişler. İlk hasattan toplamda 21 kavanoz bal çıkartılabilmiş.
Paris'in göbeğinde, bir binanın çatısında böyle bir şey yapılması çok ilginç değil mi?

Paris'in merkezindeki LV binasının çatısındaki 3 adet kovan, arkada Notre Dame falan

Aslında amaç da buymuş; çalışanları çevresel konularda eğitmek ve bioçeşitliliğin önemine dikkat çekmek.
Bunun için balın yanı sıra bir de projenin arkasındaki nedeni ve süreci anlatan bir de kitap yapılmış.
Ama heveslenmeyin, bu ballar satışa sunulmayacakmış. Bu çok özel 21 adet bal kavanozu, Louis Vuitton'un üst düzey yöneticilerine gönderilmiş.

Valla tadını o kadar merak ettim ki! Acaba nasıldır? Eğer satışa sunulacak kadar çok üretim olsaydı ve satılsaydı, sanırım cidden gidip alırdım. Gerçi, Paris gibi büyük bir şehrin merkezinde üretilmiş balın tadının müthiş olacağını sanmıyorum ama merak uyandırıcı olduğu kesin!



Kutuların her biri altıgen, böylece bir araya geldiklerinde petek görünümü oluşturuyorlar!

Kapağı bile şık

 Bu beni düşündürmedi de değil: Acaba İstanbul'da mesela Taksim'de bir çatıya üç tane kovan koysak üretilen bal nasıl olurdu? Zehirlenme olasılığı oldukça yüksek! Tabii Taksim'de kovana gelecek arı bulmak mesele, hadi arı bi şekilde kovanı buldu, onun bal yapmak için çiçek bulması da ayrı mesele olurdu herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder