19 Ağustos 2011 Cuma

Galata'daki kahveciniz: Cherrybean Coffees

Galata Kulesi'nden Bankalar Caddesi'ne doğru inen yokuşta, Konak Pastanesi'ne gelmeden hemmen sağda, minicik bir kahveci dikkatimizi çekti arkadaşlarımla.

Galata Kulesi'nden inerken hemen sağda

 Cherrybean Coffees adlı bu kahveciye daha önce hiç dikkat etmemiştim. Zaten henüz 2010'da açılmış, yeni sayılabilecek bir yer. Eğer lisede okurken açık olsaydı herhalde okul çıkışları soluğu burada alırdık. :)

İçerisi oldukça küçük; iki tane 4'lü masa, birkaç tane de küçük masa bulunuyor içeride. Zaten kendilerine de "butik kahveci" diyorlar. Yerler eski taş karolarla kaplı, ki büyük olasılıkla binanın orijinalinden kalmalar, içeride güzel, sakin bir müzik, okumak için bol bol dergi, oyun oynamak isteyenlere Scrabble ve Go bulunan, ve de en önemlisi içeride taze kahve kokusu eksik olmayan; huzur verici, sakin, sıcak ve samimi, sevimli bir küçük kahveci Cherrybean Coffees. Arkadaşlarım ve ben resmen huzur bulduk!


Geniş bir kahve menüleri var,  hemen hemen her tür kahveyi bulabilirsiniz. Ve de kahveleri kendileri kavuruyorlarmış. Türk kahvesi için bile Keyf ve Tiryaki olarak orta ve sert içimlik olarak iki seçenek sunmuşlar.
Kendi yapımları çikolataları da oluyormuş ama biz gittiğimizde yoktu çünkü yazın eridiğinden dolayı sanırım bulundurmuyorlarmış. Ama biz de taze ev kekinden yedik ve de muhteşemdi, kahvenin yanında süper gitti. (Canınızı çektirmek gibi olmasın :)) Fiyatlar da gayet uygun bu arada. Ve de birçok yerde "İstanbul'daki en iyi espresso" şeklinde yorumlar okuduğumu da belirteyim. ;)


Bence yolunuz Galata'ya düşerse buraya bir uğrayıp kahve molası verin ve yolunuza öyle devam edin, eğer böyle küçük ve sıcak yerleri seviyorsanız, inanın pişman olmayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder