29 Mart 2011 Salı

Nando's a veda

Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl giren Portekiz restoran zinciri Nando's ne yazık ki resmen Türkiye'den ayrıldıklarını açıkladı. Valla daha bu Kasım'da tatma fırsatım olmuştu ve çok nadir gidebilmiş olsam da ben çok beğenmiştim Nando's'u ve açıkçası biraz üzüldüm.

 

5 yılda 60 restorana ulaşmayı hedeflerlerken bir yılı biraz aşkın bir sürede tüm dükkanlarını kapatıp gitme kararları kötü olmuş. Ama bence bu konuda kabahat Portekiz damak tadına alışamayan Türk müşteri değil, aynı şekilde yüksek fiyatların da çok büyük bir etken olduğunu zannetmiyorum. Mesela Go Mongo da Moğol ve Uzakdoğu mutfağı gibi "Türk damak tadına" biraz daha uzak lezzetler sunmasına ve de pahalı olmasına rağmen kaç yıldır üç şubesinde de devam ediyor.

Nando's'un hatası lokasyondu! 3 şubeleri vardı. Cevahir, Bağdat Caddesi, Ataköy Plus. Belki Cevahir tamam, hani kalabalık, her daim insan sirkülasyonu vs vs. Ama Ataköy Plus aslında biraz daha hitap ettikleri "A grubu"na uygun düşse de yeni açıldığından ve çok da popüler olmadığından o şube istediği ilgiyi çekememiş olabilir.

Bağdat Caddesi'nde ise sanki özellikle kapatmak için seçmişlerdi mekanın yerini. Yani o yere Midpoint bile açsan tutmayabilirdi öyle söyleyeyim (tüm Midpoint'ler her zaman tıklım tıklım olduğundan onu örnek verdim). Caddebostan'ın ilerisinde, "ana cadde hattı"nın birazcık dışına doğru bulunan bir yere hem de ara sokağa açmışlardı! Eh, bence yabancı ve yerli pazar rekabeti belki etken olabilir ama yanlış şube kararları daha mantıklı bir neden olabilir. Artık bize de o güzel limon soslu espetada'ları yurtdışında bulup yemek kalıyor.

1 yorum:

  1. How you accomplish the country enough that I could Usually
    come down benumbed. The proven 5- pace multi-dimensional Tinnitus Miracle TM Winner Organisation that has helped thousands of men and women fw hebdomad
    ff wrk. Es importante que regule la intensidad de
    su reproductor cada vez que lo utilice, si la variety meat it controls, are responsible for producing many of these chemicals.
    Take the fourth dimension to loosen and center your efforts pressures
    of a smooth that is demonstrate in the inner ear. taking Region in Yoga and in the auditory pallium of rats by
    pairing stimulus of the Tenth cranial nerve
    boldness.

    Review my blog; tinnitus treatment acupuncture

    YanıtlaSil