21 Mart 2011 Pazartesi

Kaçırmayın: Festen / Kutlama

Geçtiğimiz haftalarda DOT'un en yeni oyunu olan Festen / Kutlama'ya gidebildim veee herkese tavsiye ediyorum. Aylar önceden bilet almamıza değdi kesinlikle!
 
Kısaca oyunu ve ortamı anlatayım: Oyun, Sarıyer'deki Koleksiyon mağazasının bahçesine kurulmuş çadırda oynanıyor. İlk başta seyircileri mağazanın içinde bekletiyorlar. Anlamadık başta n'olacak, nerede oynayacaklar vs. Sonra oradaki yetkili tipler sizi alıp çadırın oraya doğru götürürlerken bir de bakıyorsunuz ki bahçedeki merdivenlerde zaten oyun başlamış. Ardından "sahne"ye dalan araba vs. ile bir anda oyunu izlerken buluyorsunuz kendinizi. Aile kutlamasının konukları tek tek geliyorlar ve herkes gelince de çadıra geçiliyor. Dekor oldukça basit: büyük bir yemek masası var ve arkada bir tane yatak. Asıl olay yemek masasında geçiyor. Ama zaman zaman dış mekanı kullanmaya da devam ediyor oyun. Böylece sürekli bir gerçeklik katmış oluyor kendine.
 
Nereye oturduğunuz çok dert değil çünkü masa ve konumlar sürekli değişiyor, görüşünüzü pek etkileyen bir durum olmuyor yani.  Ama ön sırayı kapmanızı tavsiye ederim çünkü özellikle oyuncuların kavga sahnesinde, hemen ayağınuzın dibinde dövüşmeleri ayrı bir gerçeklik katıyor.

Oyun ise tipik bir DOT oyunu olarak çarpıcı ve gerici de aynı zamanda. Gerici derken geriyor anlamında tabii :) Mesela oyun sırasında git gide içim daraldı ve gerildim, yani amacına ulaşıyor diyebiliriz.
Bu arada baştaki o üçe bölünmüş yatak planını çok beğendim, çok yaratıcı bir yaklaşım olmuş; çok farklı ve yeni geldi, bunu da not düşeyim. :)

Kaçırmamanızı tavsiye ediyorum, bilet kovalamacaya bakın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder