27 Kasım 2011 Pazar

Molped'iniz var mııı?

Molped'in yeni reklamını izlediniz mi? Issız adada geçen yeni bir tane çekmişler, bayaaa başarılı olmuş bence. Reklamda da eski Survivor birincisi-yeni oyuncu Merve Oflaz oynuyor. Reklamın konusu; işte ıssız adaya düşen kadına kaplan da saldırır, başına hindistan cevizleri de düşer, tropik yağmura da yakalanır ama dert etmez ve oraya alışır, kaplan da pet-kaplanı olur, balığını da tutar yeter ki molpedi yanında varsa vs hiç sorun olmaz gibi gibi bir şeyler.


Reklam hem esprili hem de dikkat çekiyor, televizyondaki diğer reklamların arasından sıyrılıyor. Hedef kitleye de isabet eder diye düşünüyorum. Reklam ajansı Vietnam Reklam Ajansı'ymış (ilk defa duydum), yönetmeni Umut Turagay imiş, prodüksiyonu da Plato Film gerçekleştirmiş ve film Tayland'da çekilmiş.

Bu arada bu reklamı izleyince doğrudan ıssız tropik ada bağlantısıyla Denizbank reklamı aklıma geldi. Mesela o ne kadar gereksizdi, Maldivler'de çekilmesi falan. Olayla da bi bağlantı kuramamıştım. Ama bu reklamda mesaj ulaşıyor bence, o açıdan da başarılı.

Yalnız tek bir eleştirim var bu reklam filmiyle ilgili: kızımız balık avlıyor, ev kuruyor vs. ama o bembeyaz kıyafet ve ceketin tamam kollar paçalar yamuluyor ama son sahnede bile hala tertemiz duruyor. Bi çamura falan bulansaydı, rengi kahverengine dönseydi bari.

2 yorum: