14 Aralık 2011 Çarşamba

Gitmek gerek: Coca Cola 125. yıl sergisi!


21 Aralık'a kadar yolumuzu Santralistanbul'a düşürmemiz gerekecek anlaşılan. Zira Coca-Cola'nın 125. yıldönümü kutlaması kapsamında "Mutluluğun Yolculuğu" başlıklı sergisi açıldı geçen hafta. (Bu yıl daha önce de yine bu kapsamda Ramazan'da İstiklal'deki ışıklı şov olayı ve Kanyon'da birkaç ay duran 125.yıl ürünleri satan pop up mağaza vardı.)


Sergide, siz de tahmin etmişsinizdir, Coca-Cola'nın bu 125 yıl süresince olan çeşitli nesneleri vs var; Atlanta’daki müzeden getirilmiş 19 eser ve 35 nesne ile birlikte toplamda 127 nesneymiş. Andy Warhol’dan Norman Rockwell’e ünlü sanatçıların eserleri de varmış ve hatta Türkiye’deki bazı koleksiyonerlerin parçaları da olacakmış sergide. Mesela Türkiye'deki ve dünyadaki ilk ilan çalışmaları, uzaya gönderilen ilk Coca-Cola şişesi, uzay için tasarlanan ilk içecek makinesi ve ilk promosyon malzemeleri falan sergilenen nesneler arasındaymış.

Retroseverler için ideal! Bir de Coca Cola'nın eski ürünleri vs de oldukça güzel oluyor yani. Benim de hep ilgimi çeker böyle şeyler, o yüzden çok merak ediyorum :)

Yalnız Santralistanbul bana yer olarak çok ters geliyor ya hep, nedense insan üşeniyor oraya gitmeye ama bunu aşıp gideceğim, siz de ajandanıza alın bence ;)

foto: flickr.com/barisch

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder