18 Kasım 2011 Cuma

Türk sineması yeni starını mı buldu?


Ezgi Mola şimdilik çok fazla bilinmeyen bir oyuncu -ya da benim çevremde pek bilen yok- ama bence bilenler  çok seviyor ve de gitgide tanınırlığı artıyor. Benim de en sevdiğim oyunculardan biri ama hiçbir dizisini veya filmini izlemiş de değilim ilginç bir şekilde hahah. Niye öyle mi diyorsunuz?

Zaten dizi olarak Canım Ailem ve Senden Başka var bildiğim, bir de yıllar evvel Türkan Şoray'la oynadığı "Hayatımın Kadınısın" adlı sinema filmi varmış. Hiçbirini izlememiştim açıkçası. Ben Ezgi Mola'yı ilk olarak facebook'ta geçen yıl "Ezgi Mola Videoları" hesabından paylaşmaya başladığı komik videolarla ve de twitter'daki hesabını takipleyerek tanıdım.

Burada konuyu sizin iyiliğiniz için uzatıyorum: Facebook'taki videolarını eğer bilmiyorsanız kesin izlemeniz lazım. Macbook'lardaki photobooth ile yarattığı farklı tiplemeler ile çektiği kısa videolar o kadar komikti ki, resmen müptelası olmuştum geçen kış. Ki kendisi de kendi videolarıyla oldukça eğleniyordu, çok belli oluyordu bu videolarında hem de kendini bu işte oldukça adamıştı. Düşünün yılbaşı akşamı karakterleri için tek tek video çekip koymuştu, hatta bir kez uçakta bile videolar çekmişti hatta ön sırasında oturanlar dönmüş bakmış, videoda kopuyordu falan çok komikti. :)

Şimdi buraya tek tek videoları koyamayacağım ama siz şuradan şöyle bir bakın: Ezgi Mola TV (özellikle ilk başlardaki videolar çok iyi)

Aynı şekilde twitter'da da kendisi cidden o kadar komik ve doğal bir tavır sergiliyor ki; insanın "kanka olmak istediği ünlüler" veya "tanışmak istediği ünlüler" listelerine birinci sıradan falan giriveriyor. Kendine ket vurmadan saçmalayabiliyor mesela Oscar gecesi Angelina Jolie ile birlikteymiş gibi attığı komik ötesi tweetleri öyle her oyuncu rahatlıkla atamaz, bu kadar rahat davranamaz gibi geliyor.

Geçen yıl bol bol boş oturmuştu fark ettiğim kadarıyla, twitter'da sabahlıyordu falan ama artık bu komik hali ve doğallığıyla dikkatleri mi çekti, ya da bu yaz şansı mı açıldı artık yeteneği keşfedildi mi ne olduysa; diziler filmler derken bu sezon tam 4 sinema filmi ve bir dizi ile müthiş bir çıkış yaptı.
Afiş, çok "Hollywoody" olmamış mı?

Kendisi bir de 15 kilo vermiş, maşallah bu ara hangi gazeteyi açsam bir röportajına veya TV'de bir programda rastlıyorum. Bugün Onur Ünlü'nün Altın Koza'dan bol ödüllü "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi" vizyona girdi, Pazartesi günü de Mert Fırat'la oynadığı yeni dizisi "Bir Ömür Yetmez" Star TV'de başlayacakmış. Valla ben de merakımdan Pazartesi dizilerine bakacağım. :)

Dizide Özkan Uğur ve Lale Mansur da oynuyor.

Bu arada Mert Fırat da Ezgi Mola'nın erkek versiyonu diyebilirim bu konuda. O da bu sıralar oldukça yükselişte. O da bir sürü film ile geliyor, o da gazete ve televizyonlarda sürekli bir yerde çıkıyor. "Yolları açık olsun, hem çok yetenekliler hem de bence gerçekten hak ediyorlar her ikisi de başarıyı.

Siz de Ezgi Mola'yı da Mert Fırat'ı da takibinize alın, bu iki ismi de çok daha sık duyacaksınız artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder