26 Ocak 2011 Çarşamba

Ordning & Reda, Nişantaşı'na açıldı!

Pazartesi günü Nişantaşı'nda Akkavak Sokak'tan geçerken bir de baktım Muji'nin iki yanına kardeşi gelmiş! İsveçli ünlü kırtasiye markası Ordning & Reda, Türkiye'deki ilk şubesini kısa bir süre önce, Aralık sonu Nişantaşı'na açtı. Daha önce yurtdışında Muji, C'art gibi mağazaları görmüştüm ama Ordning & Reda ile daha önce karşılaşmamıştım, ben de görünce merak edip içeri daldım.
Ordning & Reda Nişantaşı şubesi (dışarıdan)
İçerisi küçük ve sevimli bir dükkan; çeşit çeşit ajandalar, kalemler, defterler ve türevleri bulunuyor, yani bu açıdan Muji'ye oldukça benziyor ama bir farkla: Ordning & Reda'daki ürünler rengarenk. Defterlerini, ajandaların mavi, turuncu, yeşil gibi çeşitli renk seçenekleri mevcut.
Dükkanın içinden
Ben ilk olarak ajandaları incelemeye başladım; sade bir tasarıma sahipler ve bu tür ürünlerde sadeliği sevdiğimden hoşuma gitti ama açıkçası ajandaları oldukça hantal duruyor ve fiyatları 60 TL. Açıkçası Moleskine ajandaların yakınında bile geçmiyor ve içimden "Moleskine'den şaşmam" deyip, öteki ürünleri incelemeye başladım.
Kalemler, dosyalar vs arasından en çok hoşuma gidenler ofis gereçleri oldu: (Pek fotoğraf çekemedim o yüzden internet sitesinden bulabildiğim görselleri paylaşacağım bu ürünlerde)

Bu ofis gereçleri hoşuma gitti hem sade hem de şıklar!
Ama en çok hoşuma giden bu şeffaf zımba, delgeç ve tape dispenser oldu! C'art'tan aldıklarım olmasaydı almayı düşünebilirdim : )
 Ürünlerin arasında en ilginç (ama saçma da) gelen ürün ise üzerinde "Birthdays" yazılı defter oldu. İçini ay ay ayırmışlar ve siz de arkadaşlarınız/akrabalarınız hangi ay hangi gün doğmuşsa o güne yazıyorsunuz ve sözde böylece unutmuyorsunuz. Ama ben olsam kesinlikle o defteri her gün kontrol etmyi unuturum ve ayrıca Facebook doğumgünü hatırlatıcı olarak varken kim böyle bir şeyi kullanır :)

Kızlar bu kalem kutu, laptop kılıfı vs.ye saldırabilir, cidden güzel!

Ordning & Reda hoş bir mağaza, sadeliklerinden dolayı ürünler güzel ama benim oyum yine de Muji'den yana. Ama arada gidilip, yeni neler var diye bakılası bir yer :)

5 yorum:

  1. ben tam tersini dusunuyorum.. cenevre ve londra'dan da tanidigim bu markanin hastasiyim + bence burdaki dukkan da bir harika!!! inanilmaz aksesuarlar var, ben bu seneki ajandami tabbi ki burdan aldim! cok zor bir karardi, turuncu olani sectim.. bir de laptop cantasi aldim, yikiliyor! makyaj cantasi bir de daha hos sik bir canta aldim. hepsini her goren soruyor... :) herhalde yanilmis olamam.. asigim bu dukkana baska ne diyim? her hafta ugrar oldum, herkese oneririm..

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler fakat yazıyı bir kez daha incelerseniz çok kötü bir yorumda bulunmadığımı fark edersiniz :)
    Bir tek ajandaları beğenmedim Moleskine'inkiler bana göre daha güzel ama sizin de belirttiğiniz ve benim görsel altında da yorumladığım gibi laptop çantaları vs. çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Ben de bugun ugradim, gercekten urunler bir harika. Bence fiyatlar da gayet makul.

    YanıtlaSil
  4. ordning & reda kapandı mı?

    YanıtlaSil
  5. evet bir yıla yakındır kapalı diye biliyorum, yerinde başka bir kırtasiye var.

    YanıtlaSil