15 Ocak 2011 Cumartesi

Cadde'de yenilikler vol.2

Ah ah bir yerlerin kapanıp yeni yerlerin açılması bir Türkiye klasiği sanırım! Yurtdışında aynı mağazalar, restoranlar yıllar yılı aynı yerde dururken, burada bir yıl içinde bazen aynı mağazalar/restoranlar 4 kez el değiştiriyor ama artık alıştım.
Buyrun Bağdat Caddesi'ndeki son yenilikler:
  • Şaşkınbakkal'daki ikiz Yapı Kredi şubelerinden kapanan bir tanesinin yerine (Mango civarı) Swarovski açılmış. Daha önce Barış Büfe'nin yanında gibi kalıyordu, buraya taşındılar şimdi. Her Swarovski mağazası gibi oldukça şık duruyor.
  • Swarovski'nin bitişiğinde de ünlü inşaat şirketi Varyap, Varyap Yaşam Sanat diye bir galeri açmış. Önüne de çok şık bir fıskiyeli heykel(?) koymuşlar. Cadde için sanat kısmı önemli bir eksik, umarım bunu doldurur hatta öncüsü olur. Aynı şekilde Suadiye'de yeni Louis Vouitton'un orada da Dega Sanat Galerisi açılmış.
  • Dondurulmuş yoğurt (aka frozen yogurt) satan Cefiore adlı mekan kapanmış yerine Flormar'ın dükkanı açılmış. (Şaşkınbakkal'da Swatch'un yanında, Barış Büfe ışıklara gelmeden solda)
  • Kazım Kulan Çarşısı'nın girişinde, Derimod'un yanına Divarese açılmış. Fakat burası çok kör bir nokta. Hem Derimod hem Divarese için kötü. Eskiden yerinde Euromoda vardı ve pek iş yapıyor muydu emin değilim.
  • Başka bir kör nokta olduğunu yazın belirttiğim Krispy Kreme'in yanına da Bread's adlı Haziran'da ortalığa pörtleyip bir anda -anlayamadığım bir şekilde- her yerde türeyen mekan açılacakmış. Kendisini adından mütevellit fast-food al ve git tarzı bir sandviççi sanmıştım ama daha çok bir kafe gibi. Saçma ad seçimi, yeri gelmişken belirteyim.
  • Şaşkınbakkal'da Noter Sokak'ın sahil tarafına girişinde solda, C'art açılmış. Nişantaşı'ndan sonraki ikinci şubesi olan bu dükkanda çok orijinal ve ilginç eşyalar, hediyelikler oluyor; bir ara bakmanızı öneririm. Ben Roma'daki mağazasından ünik bir takvimli-saat gibi bir şey almıştım mesela.
  • Replay kapanmış!! Yerine JeansLab açılmış.
  • Bir başka yenilik de Suadiye'deki devasa Louis Vouitton! Tam 5 katlı ve 1200 metrekare! Tasarımını ise daha önce Londra'daki New Bond Street ve Paris Champs Elysees şubelerinin de tasarımını yapan ünlü mimar Peter Marino yapmış! Yan tarafına da yine 5 katlı Vakko Wedding açılacak yakın zamanda. Bağdat Caddesi'nin dağınık ve yetersiz lüks mağazaları keşke artsa, sanki bu dönem çok az da olsa bir rağbet görüyorum. Bakalım neler olacak :)
  • Bu arada eski Louis Vouitton'un yerine de Godiva açılıyor :)
Cadde'de yeni şubesine taşınan Louis Vouitton

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder