22 Ocak 2013 Salı

Nispetiye hızla "Yeme-İçme Caddesi"ne dönüşürken

Son bir yıl içinde birkaç kez Nispetiye Caddesi'nden geçtiyseniz eğer, kesin anlamışsınızdır bi şeyler olduğunu. Resmen koca cadde dev bir açık hava food court'una dönüştü ve dönüşüyor!

P.F. Chang's Etiler, PF Changs, Etiler, Nispetiye CaddesiHer şey birkaç yıl önce Paul'ün kapanıp sessiz sedasız Ankaralı Big Chefs'e yerini bırakmasıyla oldu. Big Chef's sanki suya atılan ilk taş falan gibiydi. Sonradan bu Cadde'de bir yeme-içme sektörü devrimi yaşandış. Şu anda da o devrimin zirve anı yaşanıyor :D

Mevcut Starbucks, Casita, Big Chefs'e, geçen yıl açılan Sarıhan Gusto, ChinaStix, Kitchenette, Günaydın Steakhouse eklendi. Bu yazdan itibaren de sırasıyla: Nusret Steakhouse, Kahve Diyarı, Cafe Cadde, GQ Bar, P.F. Chang's, Midpoint, Saray Muhallebicisi açıldı/açılıyor. Birkaç ay içinde 7 mekan az buz şey değil!

İzmirli Kahve Diyarı ve Bağdat Caddesi'nin Cafe Cadde'si yazın açıldı. Valla Cafe Cadde niye yıllar sonra şubeleşmeye karar verdi anlamadım. Bir de kocaman bir şube açmışlar Etiler'e ama şimdilik ben pek dolu göremedim. Sonraa Amerikalı Uzakdoğu restoran zinciri P.F. Chang's Türkiye'deki ilk şubesini açtı. Doğuş Grubu'nun aldığı Nusret yazın görkemli bir şube açtı.

Cafe Cadde Etiler, Etiler, Nispetiye Caddesi
Sırada yine Doğuş Grubu'nun Friday's yerine gelecek GQ Bar'ı, eski Etiler Mc Donalds'ın yerine açılacak Midpoint (kendisi Türkiye'nin ikinci Mc Donalds'ı imişti bu arada) ve de Cafe Crown'un yerine açılacak Saray Muhallebicisi var. Tam food court oluyor yani! :)

Bence cadde üzerindeki bazı bankalar/mağazalar  da yakında kapanıp yerlerini böyle işletmelere devredebilirler. Yakında birkaç yer daha eklenirse şaşırmayın.

Bu fenomenin kötü yanı ise Nispetiye Caddesi zaten her dem tıkalı bir noktayken ayrıca oluşan vale trafiği ve de gelenlerin de yarattığı trafik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder