20 Aralık 2012 Perşembe

Karaköy kafe-bar evreninde son durum nedir?

Karaköy malumunuz şehrin yeni cool ve "in" yeri (in lafını kullanan kalmadıysa da an itibariyle kullanıldı!) Art arda bir sürü kafe-restoran açıldı ve açılmaya da devam ediyor. Ben de sizin için süper bir hizmet sunarak tek tek teftiş ettim hepsini (hepsi olamasa da), buyrun yorumlar:

Bej
Önceliklee semtin ilklerinden Bej bence semtin de en iyilerinden. Karaköy Lokantası'nı bir kenara koyarsak, hafif şık hafif spontan yemekler ve kahve içmeceler ve hatta akşamüstü drink'leri için the place diyorum. Hem ortamı çok hoş, hem de yemekleri de lezzetli (ve fiyatları da makul). Şöyle arkadaşlarınızla bir akşam yemeği veya iş çıkışı bi şeyler içmece için güzel bir sosyalleşme mekanı. Hatta gündüz oralara yolunuz düşerse bir kahve ile içerideki dergileri karıştırmak da oldukça keyifli olacaktır. :)  (Çıkmadan içindeki Kağıthane'nin ürünlerine göz atmayı da unutmayın ;))

Tabii Bej de iyi ama kahve için eğer biraz daha rahat, kendi halinizde takılacağınız (arkadaşlara da okey tabii) bi yer arıyorsanız adresiniz hemen arka sokaktaki Karabatak olmalı. Öncelikle içerisinin ünik tasarımı çok güzel; ayrıca isterseniz dışarıda da sakin sokağında oturup muhabbet edebilirsiniz, keyifli. Menü ise zengin ötesi! Julius Meinl kahvelerinin kullanıldığı bu kafede kahveye dair her şey var. Artııı pancake gibi müthiş lezzetleri içeren sevimli mi sevimli bir yemek menüsü de var! (menü diil de içindekiler sevimli :D)

Karabatak, Karaköy Karabatak, Julius Meinl, Karaköy Julius Meinl, cool places, istanbul cool places
Karabatak
Hemen çapraz köşesinde yeni açılan Unter var ama orayı deneyimleme fırsatım olmasa da kestim biraz nasıl bi yermiş diilmiş diye (hep sizin için). Rahat Karabatak'ın aksine, Unter şık bir restorana benziyor. Karaköy'de her seçenek için bir yer mevcut yani anlayacağınız. Bir ara gidip deneyimlemek lazım.

Kahve içmek isteyenleri bir de Ops Cafe'ye yollayabilirim. İçerisinin dekorasyonu inanılmaz! (ünlem işaretini hissederek okuyunuz) Gerçekten beğendim. Fakaaat burada bir duruyorum; her şey ambiyans ve dekorasyon değilmiş arkadaşlar, bunlar karın doyurmuyormuş! 
Ops

Öncelikle menü çok yetersiz! Yemek niyetine üç çeşit dürüm ile makarnadan başka seçenek pek yok. Karnımız aç olduğundan dürüm söyledik ama hem dürüm küçüktü hem de çok kuru, tatsız tuzsuzdu. İnsan ne bileyim içinde bir sostur bi şeydir bekliyor. Açıkçası iki adım ötedeki Karaköy limanı'nda veya Hırdavatçılar Çarşısı'nın orada bi büfeden bi dürüm alsam inanın çok daha lezzetli olurmuş. Ayrıca gittiğimiz sırada içerideki baskın tuvalet kokusu da tam bir mood-killer idi. Kahve için uygun bir menüleri var, seçenek bol ama kahve için duramadık daha fazla. Takdir size kalmış valla, tam "lafımı ortaya korum isteyen alır gider isteyen bırakır gaççar" tadında bir yorum oldu.

Ayrıcaa Karaköy'de bir de Gradiva Hotel altındaki Bank ve dee aynı otelin terasındaki Zelda Zonk bar da semtin yenilerinden ama onları da henüz deneyemedim. Fakat Zelda Zonk'u gece çıkması alternatifi olarak çok öneriyorlar, aklınızda bulunsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder