9 Şubat 2013 Cumartesi

Monopoly'ye yeni piyon!

Monopoly'de artık yepyeni bir piyon var duydunuz mu? Geçtiğimiz aylarda Monopoly, bilmemkaçıncı yılı için (yüz olabilir) yepyeni bir piyon sürme kararı aldığını açıkladı. Ama tabii bunu bir oyun haline dönüştürdü, kullanıcılar facebook sayfasındaki applicationı kullanarak eski piyonlardan birini eleyip yeni piyonu seçeceklerdi. Daha doğrusu eski piyonların hepsi kodeste bir tur bekliyorlar ve hangisini kurtaracağımızı seçiyoruz, böylece en az oy olan kurtartılmıyor ve ömür boyu (veya yeni versiyona kadar) kodeste takılıyor.


Meğer Monopoly'de bu piyonların hepsi oyunun çıktığı yıllardaki (1900'lerin başı) varlıklı durum göstergesi şeyleri temsil ediyorlarmış. Şimdi de yeni çağ için yeni piyon zamanı demişler! Ama tabii ohooo 1900lerden bu yana neler neler değişti, herhalde on kez falan piyonların güncellenmesi gerekirdi ama işte kült konumundalar, ben mesela alakasız "yüksük" piyonu için bile başka bir şey düşünemiyorum. Yeni piyon seçeneklerini de yeni çağa uygun yapmışlar ama ben bazılarındaki alakalıyı çözemedim. Yeni piyon adayları şöyleydi: elmas yüzük, oyuncak robot, kedi (orijinaldeki köpeğe rakip), helikopter.

Aslında bir ara kredi kartlı bir sürüm çıkmıştı ve orada cep telefonu gibi yeni piyonlar vardı, yani bu bir ilk değil. Ama bence bu yeni adaylar çok süper değildi, nereden bileyim "yeni çağ için yeni piyon" diyorsun ve kedi mi koyuyorsun oraya? Bağlantıyı gerçi şöyle yapmışlar: "Birçok antik medeniyette yüzyıllar boyunca kedilere tapıldı, şimdi de online dünyada tapılıyor". Ben bu açıklamayı görünce tepkim: "Meh".


Sonunda bu hafta kazanan ve kaybeden açıklandı. Benim kurtarmak istediğim ütü piyonuna veda etmişiz (bence el arabası gitmeliydi hah) ve dee yeni gelen piyon kedi olmuş! Bence oyuncak robot daha şeker olabilirdi, veya elmas yüzük olsaymış. Neyse artık bir yeni piyon için yeni oyun alınır mı bilinmez ama ütü piyonunuza gözünüz gibi bakın, on yıllar sonra ortada kalmaz belki :P

Gereksiz bilgi notu: Meğer Monopoly popülaritesini 1930'larda Büyük Buhran zamanı yakalamış. %25 oranında işsizliğin olduğu Amerika'da insanlar bu oyunu oynayarak kendilerini zengin hissediyorlarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder