17 Şubat 2013 Pazar

Hürriyet'ten haftasonu eki atağı!


Son zamanlarda Hürriyet'in haftasonu eklerindeki değişimi, eğer Hürriyet okuyucusuysanız veya az çok medyada ne oluyor bitiyor takip ediyorsanız kesin fark etmişsinizdir.

Müthiş bir atak içindeler! Eklerine Ekim ayından bu yana öyle isimler transfer ettiler ki, şu anda Hürriyet'in haftasonu eklerinin yanına bile yaklaşabilen gazete yok. Zaten eskiden de bana göre hep bir adım öndeydiler ama şu anda resmen liderliklerini ilan etmiş durumdalar.

Haberdar olmayanlar için bir liste yapayım bakalım:

Hürriyet Cumartesi ile başlıyorum:

Amerika'da bir rockstar gibi ünlü olan ve programları ile kitaplarıyla sadece ABD'de değil dünyada devasa bir hayran kitlesi olan Dr. Mehmet Öz, Ekim ayından beri sağlıklı yaşam ve sağlık üzerine yazılarını paylaşıyor.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan da Kasım sonundan beri, daha hayatın üzerine, daha genel konularda deneme tarzında yazılar yazdığı köşesinde devam ediyor.

Ünlü stilist Başak Dizer Fransez de Şubat başından beri stil ve moda üzerine yazılarını yazmaya başladı.


Hürriyet Pazar'a geçersek:

Hürriyet'in Kelebek ekinde yıllardır en çok okunan yazarlardan biri olan Onur Baştürk, Ekim sonundan beri Hürriyet Pazar'da da yazmaya başladı. Böylece yazdığı günler haftada beş güne çıktı.

Aynı zamanda Ertuğrul Özkök de Hürriyet Pazar ekinde de yazılarını yazmaya devam ediyor.

Twitter'da 500 bin takipçiyle birçok ünlüden fazla takipçisi olan, Türkiye'nin en ünlü blogger'ıyken artık üç kitabı olan bir yazara dönüşen Pucca, uzun zamandır devam ettiği Milliyet Cadde'deki köşesinden Hürriyet'e transfer oldu. Artık tarzını da iyice değiştirerek, daha genel konular ve ilişkiler üzerine yazmaya başladı. Akıllıca bir davranış oldu, bu şöhret balonunu söndürmek yerine geleceğe daha sağlam basıyor artık.

Geçtiğimiz aylara kadar Vogue Türkiye'nin editörü olan, geçen yıl Trussardi'nin marka danışmanlığını yapan ve moda alanında daha birçok şeye imza atan Ece Sükan da bugünden itibaren Hürriyet Pazar'da yazmaya başladı! Zaten bana bu yazıyı yazdırtan son nokta bu oldu.


Kelebek Pazar ile bitiyor:

Habertürk'te röportajlarıyla BAYA ses getiren ve okunan İzzet Çapa da Ekim ayından beri röportajlarını Kelebek Pazar'da devam ettiriyor. Açıkçası en çok şaşırdığım gelişme bu olmuştu çünkü İzzet Çapa'nın Habertürk'ü bırakmasını beklemiyordum. Farklı üslubuyla dikkat çekmeye ve okunmaya devam ediyor.

En bomba olay ise Ajda Pekkan'ın köşe yazarlığına başlaması. Her Pazar, Kelebek'teki kocaman bir köşede kendi görüşlerini yazıyor!

Ayrıca Ömür Gedik ve Cengiz Semercioğlu da kendilerince ilginç tarzda röportajlarla Kelebek Pazar'da yer alıyor ama açıkçası o kadar ilgimi çekmedi şu ana dek.. (Yine de Cengiz Semercioğlu'nun arada birkaç okuduğum röp.ü oldu)

Baya uzun ve iddialı bir liste değil mi sizce de? Bir tek Kelebek'in Pazar günleri de çıkması gereksiz bir hareket oldu bence. Hem hiç ilgimi çekmiyor hem de artık tasarımı çok göz yorar oldu. Keşke İzzet Çapa'yı Pazar ekine geçirip bu ekle hiç uğraşmasalarmış. Bu arada Cumartesi-Pazar eklerinin tasarımı-mizanpajı süper olmuş durumda.

Tam basın bülteni gibi bir yazı oldu ama valla benim en sevdiğim şeylerden biri gazetelerin haftasonu eklerini okumaktır ve de bu gelişmeler cidden sevindirdi. Hürriyet'in bu atakları sağolsun artık Cumartesi-Pazar dopdolu ekler her hafta bizi bekliyor. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder