10 Şubat 2012 Cuma

Göksel'in albümünü almanız lazım!

Hala her yeni albümünü aldığım şarkıcılar var ve Göksel de bu isimlerden biri ve yine Göksel'in albümünü almaktan pişman olmadım. Yeni albümü "Bende Bi' Aşk" var çok başarılı. Özellikle çıkış şarkısı "Acıyor" son günlerde ağzıma takılan şarkılardan.

Şarkıları yine kendi imzasını taşıyor ve çok daha derin sözler çıkıyor karşımıza, beğenmedim diyebileceğim bir şarkısı yok. Göksel'in şarkılarına insan zamanla alışıyor, şarkılar zamanla oturuyor -ki bu bir müzisyen için çok iyi bir şey-. Bir önceki kendi albümü "Ay'da Yürüdüm"ün de tüm şarkıları zamanla sarmıştı beni ve hala şarkılarını ezbere bildiğim ve dinlediğim bir albüm diyebilirim.


Göksel geçtiğimiz yıllardaki nostalji albümlerini çıkarmakla çok başarılı bir hareket yaptı. İkinci yaptığı albüme çok gerek var mıydı bilemeyeceğim ama bence "nostalji şarkıcısı" imajı üstüne yapışmadı, yapıştıysa da bu albümle üstünden attı artık. Ama en önemlisi bu nostalji albümleri, Göksel'in yeniden ününü kazanmasını sağladı. Çünkü malum en son albümü "Ayda Yürüdüm" gereken satış başarısını gösterememişti, sadece ilk iki hafta 6. veya 7. sıralarda takılmıştı. Yüksek satış elde eden nostalji albümleri sonrası "Bende Bi' Aşk Var" ise dinleyici sevmiş durumda, en çok satanlar listesinde üst sıralarda görünüyor çıktığından beri.


Bu arada Göksel'in yeni albüm imajını da çok beğendim, daha feminen bir imaj olmuş ve kısa saçlar çok yakışmış. Klip de imaj gibi albüme ve şarkılara uyumlu olmuş yani kısaca kusursuz pakete sahip bir albüm var karşımızda. Bence "Bende Bi' Aşk Var"ı kesinlikle alın, dinlerken de şarkı sözlerine kulak verin. (Tabii klasik Türkçe pop severler ve hareketli parçalar arayanlar için doğru bir seçenek değil, onu da belirteyim de sonra pişman olmayın :))

1 yorum: