4 Aralık 2011 Pazar

Cadde'deki yenilikler vol.6

Aslında yazmayı düşünmüyordum, biraz daha biriksin bunlar diyordum ama şu 1 ayda bile o kadar çok yenilik olmuş ki dedim bunlar daha çok birikmesin, 2011’i kapamadan yazayım bari bunları. :)
  • Önceliklee, önceki yazılarımda yazdığım Caribou Coffee bugün itibariyle açılmış, aynı şekilde Bath And Body Works de açıldı, Pinkberry'nin de açılmasına çok az kaldı, kocaman bir şube olacak bu arada.
  • Cadde'ye şube açanlar arasında Backhaus var, Caddebostan'da CKM'ye gelmeden bir şube açılıyor. Zamanı da gelmişti. Bağdat Caddesi kadınlarının burayı boş bırakmayacaklarına eminim.
  • Bershka da yine caddeyi şubeleyenlerden, hem de 4-5 katlı kocaman bir mağazayla! Gap'in yanında aylardır süren inşaat meğer Bershka'nın binasıymış. Keşke H&M olsaymış ya, hakkaten H&M niye açılmadı hala Bağdat Caddesi'ne hatta Nişantaşı'na, İstiklal'e falan? Açılsa deli gibi ciro yaparlar.
  • Şaşkınbakkal'da yıllardır duran İkbal de kapandı bu arada. Oranın yerinde eskiden Sinem Dondurmacısı vardı, belki hatırlayan, bilen vardır hala. Ama İkbal de o noktayla özdeşleşmiş gibiydi hiç kapanacağını düşünmezdim. Hatta bir ara şu anki Kızılkayalar'ın bulunduğu yer de İkbal'in 2. şubesiydi. Demek ki talep varmış bir zamanlar ama şu an baya düşmüş, ilginç. Ben de ilkokuldayken çok giderdim bu İkbal'e, eve gelip oraya sucuk sandviç almaya giderdim, nostaljik kaldı şimdi :)
  • Kapanan İkbal'in yerine ünlü kozmetikçi Yves Rocher açılıyor bu arada. Başka bir yabancı kozmetik firması Kryolan Make Up'da yine Şaşkınbakkal'da şube açıyor, eski Bağdat Döviz Bürosu'nun yerine. Tabii orayı bilmeyen çok vardır, Sony'nin yanı diyeyim.
  • Şaşkınbakkal'da Boyner'in arkasında kalan o çokkatlı Mothercare da kapandı. Yerine Demstock Outlet açılmış. Demsa Group'un outletlik ürünleri var anlaşılan. Gözüme çarpan markalardan birkaçı: D&G, Missoni, Guess, Charles & Keith
    Mothercare da Zamane Kahvesi'nin yanına taşınmış
    , Suadiye'de.
güle güle Ben & Jerry's
  • Ben & Jerry's de kapanmış bu arada. Yerine Marpop açılıyor(!) Marpop'un eski yeri de boşta. Bakalım ne açılacak. Ama keşke Ben & Jerry's kapanmasaymış ya...
  • Bir de ünlü gelinlik firması mağaza açtı Cadde'ye: Oleg Cassini. (Erenköy'de Mavi Jeans'in üstünde eskiden "Lamedore" adlı butiğin bulunduğu yerde.) Aynı zamanda abiye elbiseler falan da bulunuyormuş. Zaten Şaşkınbakkal-Erenköy arası yavaştan Altıyol'un lüks versiyonu olma yolunda ilerliyor hatta oldu bile. Apartmanların ikinci, üçüncü katları hep lüks gelinlikçi ve abiye elbiseci.

  • En ilginç haber olarak ise ABD'deki ünlü cupcake'ci Yummy Cupcakes Türkiye'ye geldi! Bunu uzun uzun şuradan okuyabilirsiniz.
  • Son olarak da Suadiye'de Çatalçeşme'ye doğru İzmirli kahveci Kahve Diyarı'nın şubesi vardı. O kapanmış yerine "Kahwaa" diye başka bir kahveci açılmış. İlgilenen var mı o ayrı konu tabii...

4 yorum:

  1. çok kapsamlı olmuş nasıl bunları derleyebildin? teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. caddeyi iyi bildiğimden ve orada yaşadığımdan yakın takip edebiliyorum, o şekilde :)

    YanıtlaSil