4 Şubat 2011 Cuma

Macaron çılgınlığı ne zaman duracak??

Sağım, solum, önüm, arkam macaron! Hah! Kesinlikle hem de!
Twitterda "macaron aşkı <33", ""ladurée harçlığımı emdi ama olsun <3" gibisinden onlarca "macaron foreveerr" konulu tweetler, facebook'ta Bebek Ladurée'ye gidip orada fotoğraflar çektirmeceler falan gırla! Sadece benim arkadaş çevremde mi vuku buluyor bu çaldırma duruma diye arada şüphe etmiyor değilim (ki ilk açıldığında evet ben de bundan çok uzak değildim ama Ladurée ilk açıldığında) ama yok yok gerçekten hafif bir abartma durumu söz konusu. Zaten bu durumun farkına meşhur yerli pastanelerimiz de Aralık'ta vardı ve macaronlarını daha bir önplana çıkarmaya başladılar ve onlar da bu furyadan nasiplendiler, satışları artmış hepsinin (Beyaz Fırın, Divan, Pelit, Baylan vs.). İşin ilginç noktası da zaten bu saydığım yerlerde yıllardır macaron satışı yapılması ama Ladurée'nin gelişiyle bir anda değere bindi. Hatta son nokta olarak biliyorsunuzdur, Carte D'or da evde macaron yapmak için malzeme(?) çıkardı piyasaya ama şimdilik sadece çikolatalı macaron yapabiliyorsunuz. Acaba bu popülerliği fark edip Pierre Herme de İstanbul'a şube açar mı diye de merak etmiyor değilim.
Ben artık halkımız bundan da sıkılıp yavaştan bu furya söner diye düşünüp, bitiyor gibi sezedurayım, Ladurée'nin ilgi ve satış karşısında çok memnun olduklarını hatta Nişantaşı'nda ve Bağdat Caddesi'nde de yer aradıklarını okumamla pek emin olamadım (hatta Bağdat Caddesi'nde Vakko'nun köşkünün bahçesinde bir satış noktası düşünülüyormuşş). Herkese bol macaron'lu günler ama aman kalorilere dikkat, yaz yaklaşıyor ;)

1 yorum:

  1. laduree dışındaki yerli yapım makaronlar başarısız arkadaşlar.fransızlar bu işi biliyor ;)

    YanıtlaSil