9 Şubat 2011 Çarşamba

Doğan Apartmanı'na komşu: Galata Brasserie

Pera Müzesi'nde Frida sergisine giderken biraz detour yapıp Galata'da dolaştık ve dolaşırken Doğan Apartmanı'nın yanındaki binanın (otel olmuş orası da) altında Galata Brasserie adında bir yer gördük ve aslında bizi pencerelerinde duran cupcake'lerle çarptı, sergi sonrası dönüp burada kahve & cupcake keyfi yapmaya karar verdik.

Vitrinden bizi cezbeden çeşit çeşit, renk renk cupcake'ler :)
Fakat meğer cupcake'leri özel sipariş üzerine yapıyorlarmış, bu büyük bir hayalkırıklığı yarattı ama yine de oturduk, arkadaşlarım yemek yedi. İçerisi gayet loş ışıklı, bir köşesi kütüphane şeklinde kitaplara ayrılmış, sofistike bir havanın hüküm sürdüğü bir cafe. Sevimli demek isterdim ama o loşlukta pek sevimlilik yoktu :)

Yemeklere gelince; arkadaşlarımdan biri tavuklu dürüm aldı ki lezzeti olsun, sunumu olsun gayet güzeldi, özellikle sosu mükemmeldi! Diğer arkadaşım da kabaca etli salata olarak adlandıracağım salatayı sipariş etti ama üzerine jülyen doğranmış ızgara et parçalarının dizildiği sıradan bir salataydı, benim evde yaptıklarımdan pek farkı yok! Tek özelliği olarak kayık tabakta gelmesini sayabiliriz. Fiyatlar da çok pahalı değil, Midpoint-Kitchenette fiyatlarının biraz altında diyerek açıklık getirebilirim belki. O civarlara giderseniz tavuklu dürüm için kesin Galata Brasserie'ye uğrayın. ;)

tavuklu dürüm
etli salata (bu sefer foto çektim ama yine de tereddüt ediyorum çekerken :)) (bkz. cookshop yazısı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder