11 Mart 2013 Pazartesi

Türkiye'ye uluslararası zincir yağmuruna devam!

Bir önceki "Türkiye'ye uluslararası zincir yağmuru" yazım meğer eksik kalmış, daha neler neler geliyormuş Türkiye'ye! Ama sorun bende değil, sürekli yeni yeni zincirlerin girmesinden dolayı :) Hangi listeyi yaparsanız yapın bir süre sonra outdated olmak zorunda gibi bir şey.

Bakalım bakalım neler geliyormuş:

la petite maison istanbul

Onur Baştürk'ün bu hafta yazdığına göre Doğuş Grubu; Nice, Cannes, Londra, New York, Dubai gibi şehirlerde şubesi bulunan Fransız restoran zinciri La Petite Maison'u getiriyormuş. Açılacak zincirler arasında en upscale olan bu gibi duruyor, İstanbul'da nereye açılacağı ise henüz belirsiz anlaşılan.

eataly

Geçtiğimiz aylarda İzzet Çapa-Onur Baştürk arasında polemik yaratan, OB'nin Mahalle'nin orijinal konsepti olduğunu söylediği New York'lu Eataly, Zorlu Center'a açılacakmış. Eataly için Çapamarka'nın Mahallesi gibi, büyük bir 'bütünleşik gurme foodcourt' denebilirmiş (nasıl tanım ama). Bakalım nasıl olacak, en çok merak ettiklerimden biri.

fatburger, fatburger istanbul, fatburger cadde, fatburger nerede, fatburger erenköy, fatburger bağdat caddesi

Fatburger adlı, ismiyle pek iştah açmayan burger zinciri de geliyor! Kaliforniya kökenli bu zincir ABD'de 9 eyaletin yanısıra Kanada, Çin, Güney Kore, Endonezya ve Bahreyn-BAE-Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkelerinde bulunuyormuş. Bizde de ilk şubesi Bağdat Caddesi'nde Erenköy'e, Dükkan Burger'in tam yanına açılacak. Bu arada İstanbullular burger gurmesi oldu artık; Gourmet Burger Kitchen, Dükkan Burger, Burger House, Egg & Burger ve yeni açılacak Fatburger ve Shake Shack derken artık her köşe başında bir gurme burgercimiz oldu.

Shake Shack demişken de, geçen yazımda yazdığım zincir Tünel'deki şube haricinde ayrıca İstinye Park'a da şubelenecekmiş, duyurulur.

1 yorum: