16 Mayıs 2010 Pazar

Ezberbozamayan Nihat Odabaşı


Gülşen'in yeni klibi Ezberbozan'ı izlediğimde aklıma hemen geçtiğimiz aylarda girdiğim vigilantcitizen.com adlı site geldi. Bu sitenin sahibi, Amerikalı şarkıcıların (Lady Gaga, Beyonce, Rihanne vs.) klipleri, şarkıları, görsellerindeki occult sembollere ve Illuminati'ye takmış durumda ve bu konuda mantıklı sayılır açıklamalar yapıyor. Sitedeki birkaç makaleyi okuduğunuz gibi zaten occult sembol nedir, ne değildir konusunda insan fikir sahibi oluyor. Peki Gülşen'in Illuminati ile alakası ne diyeceksiniz? Şöyle ki, Gülşen'in Ezberbozan klibinin yönetmeni Nihat Odabaşı, Lady Gaga'nın kliplerinde gördüğü bu detayları gayet açık şekilde Gülşen'e uygulayıvermiş, hem de çok alakasız bir şarkıda. Gülşen orada gayet ılık tonlarda bir şarkı söylüyor ama bir yandan kafasına geyik boynuzlarına dayamış dans ediyor (siteye girerseniz bu boynuzların aslında occult sembol olduğunu anlayacaksınız) hatta bir ara Lady Gaga'nın artık trademark'ı haline gelmiş tek göz işaretini yapıyor. Gülşen'in bu yıl çıkan "Önsöz" albümünün ilk klibi Bi' An Gel çıktığında, insanlar kafasında avizeyle arz-ı endam ettiği klibi, "Gülşen Lady Gaga'ya özenmiş yaa!" şeklinde yorumlamışlardı. Bana pek öyle gelmemişti ama Ezberbozan ile anladım ki her iki klibin de yönetmeni olan Nihat Odabaşı, Lady GaGa'dan "biraz" esinlenmiş.


Bu arada vigilantcitizen'dan özellikle Bad Romance klibinin analizini bir okuyuverin, adamın dediklerinde mantık payı var.
Buyrunuz linkler:
http://vigilantcitizen.com/?p=2737
http://vigilantcitizen.com/?p=1676

3 yorum:

  1. illuminati ünlüleri kim? türk ünlülerden??

    YanıtlaSil
  2. hahah "illuminatiye bağlı türk ünlüleri" diye liste mi yayınlamamı istiyorsun :)

    nereden bileyim kimdir değildir. ama bence türkiyede o tarz bir komplo teorisi yapmak zor çünkü kliplerde öyle baskın ögeler yok. olan klip varsa da illuminati falan olduğundan değil, yabancı kliplere özenilip oradan çakması yapılan şeyler olduğundan var bence.

    YanıtlaSil
  3. aklımda kalanlar:
    serdar ortaç
    tan taşçı
    atiye
    mabel matiz
    tarkan
    murat boz
    ozan doğulu
    can bonomo
    gökçe
    cem yılmaz
    sertab erener
    acun ılıcalı
    bunlar sadece türk olanları.
    TEK KURTULUŞ İSLAM ONA GÖRE NAMAZINIZI EKSİKLETMEYİN, KAZAYA BIRAKMAYIN.

    YanıtlaSil