1 Haziran 2012 Cuma

Nil Karaibrahimgil = Yaratıcılık

Bana göre Türk popunda hatta müzik piyasasında Nil Karaibrahimgil en yaratıcı isim olabilir. Sever misiniz sevmez misiniz bilmem ama zaten şarkıları, gazetedeki köşesindeki yaratıcı dünyasıyla hemen belli oluyor ama bana göre en çarpıcı olan ufak da olsa illa her projesine yaptığı yaratıcı dokunuşlar. Daima yaratıcı bir fikirler mevcut Nil Karaibrahimgil'in işlerinde.

Mesela geçen yaz çıkardığı single'da şarkısına yaptığı 4 farklı versiyonu sade, az şekerli, orta, çok şekerli gibi adlandırıp kafasına da kahve fincanı taktığı albüm kapağıyla bile yaratıcı bi iş koymuştu ortaya. Her işini büyük çaplı da küçük çaplı da olsa bi proje kılıfına sokuveriyor. İlk çıktığı zaman "Nil Dünyası" albümündeki dergi konsepti, ikinci albümü "Nil FM"deki radyo konsepti yapması ve her şarkıyı farklı bir müzik tarzına bürümesi; arabesk, jazz vs çok kreatif bi zekayı gösteriyor bence. Ayrıca pazarlama kafasını! :)

Yeni çıkardığı albümde de boş durmamış tabii ki de. Pazartesi Hürriyet'teki köşesinde yazdığı yazıda yeni projesini duyurdu; albümündeki sekiz şarkısına da mini klipler yapıp her gün birini hayranlarına sunmak!

Önce çok kararsız kalmış çıkış şarkısı için, içine hiçbiri tam sinmemiş. Sonra her bir şarkıdan 1 dk. alıp karma bir klip yapmak istemiş, megamix gibi ama "çok rahatsız edici, doyumsuz ve aptala çeviren bir iş"in ortaya çıktığını düşünüp ondan da vazgeçmiş. Vee her birini ayrı ayrı kliplemeye karar vermiş. Şarkılarından birer dakikalık kesitler yolladığı kişiler yaratıcı mini klipler yaratmışlar, Nil Karaibrahimgil de her gün bunları twitter sayfasından paylaşıyor. İlginç bir fikir olmuş açıkçası :)


Valla şimdilik yayınlanan ilk üçü fena değil. Başta ilk videoyu görünce aslında hiç yaratıcı gelmedi, "Bu ne ya, bu mu böyle müthişmiş gibi yazdığı şey" dedim ama arkasından gelen iki video baya iyi çıktı aslında. Özellikle bugünkü "Kader Efendi" baya hoş olmuş.

  
1. klip - He-Man


 2. klip - Kasablanka


3. klip - Kader Efendi

Simple ama sevimli videolar olmuşlar, bakalım geri kalan 5 mini klip nasıl olacak :) (iyi ki ilk videoyu izlediğim gibi yazmamışım :D)

[Şarkılara gelecek olursak ise, çocukken severdim Nil Karaibrahimgil şarkılarını, hala da eski şarkılarından çok sevdiklerim vardır ama bu albümdeki şarkılar sanki iyice genç kızlara hitap ediyor gibi geldi. Bilemedim, bazı şarkılar hoş geldi ama kapılamadım. Belki de alışmak lazım ama ilk etapta beni sarmadı şarkılar.]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder