18 Temmuz 2012 Çarşamba

Yazın ve yılın albümü ödülü Ozan Çolakoğlu'na!

Ozan Çolakoğlu'nun albümü -yıl bitmedi ama- kesinlikle yılın albümü! Albümde boş yok denir ya resmen öyle ve uzun zamandır böyle bir albüm gelmiyordu. Şarkılar her yerde çalınıyor, yazın ve yılın albümü olduğunu kendi kanıtladı zaten. Tabii aranjör albüm furyasında da herkesi geçip tahta oturan isim bana göre Ozan Çolakoğlu oldu.

Tarkan'ın şarkısı iyi patladı ama açıkçası benim favorim o değil. Birinci sırayı Yalın ve Gülşen'in şarkılarına veriyorum, ikinci sırayı Ajda Pekkan "Ben Yanmışım" ile alıyor, üçüncü sırada da Tarkan geliyor.

Genel olarak Tarkan şarkılarında olduğu gibi "Aşk Gitti Bizden"e yavaş yavaş alıştım ama hala favorim olamadım. Yine bir Tarkan bestesi olan "Ben Yanmışım"a ise hemen kapıldım! Ajda Pekkan çok güzel yorumlamış; başka birinden dinlemeyi düşünemiyorum, cuk oturmuş.

Aynı şekilde Yalın'ın "Kalpten Dudağa" ve Gülşen'in "Seyre Dursun Aşk" şarkıları da süper, hatta kusursuz. Yalın'ın normalde sıradan olabilecek şarkısı Ozan Çolakoğlu aranjesiyle tam anlamıyla uçmuş. Gülşen ise her zamanki gibi döktürmüş ama söylemeden geçemeyeceğim bir nokta var: Şarkı bana biraz Sezen Aksu'nun "Kaderim" şarkısını andırdı. Ki Gülşen de birkaç yıl önce (2007'de) Serhan Sokulgan ile bu şarkıda düet yapıp coverlamıştı, belki de kulağında kalan tınılar biraz etkilenmesine neden olmuştur kim bilir.


Yine Sezen Aksu'nun "Gizli Aşk" şarkısı da başarılı olmuş ve de Tarkan'ın "Hadi Bakalım" cover'ını da beğendim. Amaaa Göksel'in kendi "Sabır" cover'ına pek bayılmadım ve de Sertab Erener'in "Dım Dım" şarkısını ise beğenmedim diyebilirim, şarkıya kanım kaynamadı hiç, olmamış bence.

Bu arada Ozan Çolakoğlu'nun bu albüme bayağı bir bütçe ayırdığını da görebiliyoruz, tak tak art arda albüm klipleniyor. Kliplere bayıldım denemez ama en azından kaliteden ödün verilmemiş işler, görsel olarak güzel. Tarkan, Gülşen, Sertab derken Yalın ve Ajda Pekkan'nın şarkılarına da klip bekliyorum! (Özellikle Yalın!) Maşallah 15 günde bir klip çekiyor Ozan Çolakoğlu anlaşılan :)

Tam anlamıyla kusursuz bir albüm olmuş diyebilirim. Bu albüm adı "01" olduğuna göre Ozan Çolakoğlu'nun 2. proje albümünü heyecanla bekliyorum.

1 yorum: