23 Nisan 2012 Pazartesi

Türkçe yaz hitlerinin ayak sesleri

Eveet yaz yaklaşıyor yavaştan ve şarkıcılar da yavaş yavaş şarkılarını paylaşmaya başladılar. Gerçi daha Nisan ayındayız ama bu ara tek tek duymaya başladık şarkıları.

Yine bol bol şarkı var bu yaz; bakalım kimler hit olacak kimler arada kaybolacak göreceğiz, ben şimdilik favorilerime girenleri paylaşıyorum :)

Öncelikle favorimden başlıyorum: Demet Akalın. Erdem Kınay'ın proje albümündeki iki şarkısı da, "Rota" ve "Emanet", yıkılıyor! Başta Rota'yı çok beğenmemiştim, pek Demet tarzına uymamış gelmişti, başka bir isimde olsa daha iyi olurmuş gibi gelmişti ama dinleye dinleye alıştım ve baya başarılı oldu aslında. Klip ise evet çok matah değil ama Demet Akalın standartlarına göre iyi sayılır. Emanet ise bence Rota'ya göre daha "catchy" ve benim daha favori parçam oldu, yazın ona da bir klip gelirse ortalık sallanır!

Bu arada Demet Akalın yaza çıkaracağı 22 şarkılık albümü sonbahara ertelemiş yani bu yaz Rota ve Emanet'e "emanetiz" (arada soğuk espri herkesin hakkı)


İkinci sırada -bet sesiyle- Sinan Akçıl geliyor. Şarkılarını dinlerken cidden bu adamın sesi kulak tırmalıyor, dayanamayacak gibi oluyor insan ama bir zaman sonra alışıyorsun da.. Şarkılar ise iyi, hakını vermek lazım. Albümün tamamı süper değil ama çıkış şarkısı "Fark Atıyor", Volga Tamöz aranjesiyle güzel olmuş, klasik bir göbek de attırmacalı Türkçe pop şarkısı olmuş. Milletin kopmaları şimdiden gözümün önüne geliyor. Ama benim asıl favorim ve bu yaz patlamasını umduğum "Terk Ediyorum (Küfür)" adlı şarkı süper olmuş! Öncelikle şarkının altyapısı süper olmuş ve sözlerini sevmesem de şarkı çok eğlendirici! Umarım patlar da bol bol etrafta duyarız! (Bu arada "Terkediyorum" şarkısında arada duyulan sesler -şarkının adına uygun şekilde- Hande Yener'in küfretmeleriymiş)


Bu yazın sürpriz ismi ise belli: Emir. Hani birkaç yıl önce Tarkan destekli çıkan bir şarkıcı vardı ya, "Ben Sen Olamam", "Eline Düştüm" gibi şarkıları vardı. Kaç yıldır bir şey yapmayınca ben herhalde ortadan kaybolur diye düşünmüştüm ama "Sudan Sebep" diye söz Yıldız Tilbe+müzik Gülşen+düzenleme Ozan Çolakoğlu= süper bir şarkıyla dönmüş. Şarkıyı ilk dinlerken insan "bu ne ya" falan oluyor ama ikinci, üçüncü dinleyiş derken bir de bakıyorsun ağzına dolanıvermiş. Oldukça hareketli, bu yazı zorlar bence. Ama klip çoook sıradan!!




Murat Dalkılıç da bu yazı albümleyenlerden ve yeni şarkısı "Bir Güzellik Yap" hareketli ve eğlenceli bir şarkı olmuş, benim çok hoşuma gitti, hemen kaynayıverdim. Bu adamın şarkıları bence cidden güzel oluyor, bi farklı havası var ve rakibi diyebileceğimiz Murat Boz ve şarkıları bence bu adamın yanında overrated kalıyor.  Albümündeki "Yalan Dünya" şarkısına ise hiç girmiyorum, zaten patladı gitti. Muhteşem bir şarkı olmuş, insanı bitiriyor.

Bu arada "Bir Güzellik Yap" da bir Gülşen bestesi. Gülşen iki yazdır verdiği şarkılarla ortalığı kavuruyor, bakalım bu yaz kendini de albümleyecek mi?


Bir başka sürpriz olarak da İzel geliyor. İzel deyince insanın aklına valla doğru düzgün bir şey de gelemiyor. Bir ara 2000'lerin en başında kendini dansa adamıştı, paso dans ettiği klipleri ve hareketli şarkıları vardı. Sonra böyle "Bir Dilek Tut", "Belli Mi Olur" gibi üst üste mıymıy şarkılar yaptı, en son 2 yıl önce "Jazznağme" diye bir albüm çıkardı falan. Bi tuhaf yani... Bu yılı sanırım kendine comeback yılı belirlemiş. Nihat Odabaşı fotolu albümüyle oldukça iddialı duruyor. Albümden önce fırlayan iki şarkı "Drakula" ve "Amerika" ise başta komik geliyor, fazlasıyla "bu ne ya" olduruyor insanı ama "Drakula"yı sevdim ben, eğlenceli ve geyik bir şarkı olmuş ve sözler garip kalsa da hareketli-eğlendirici bir Türkçe pop şarkısı olmuş. Drakula'yı sevmeye zorlasak da "Amerika"nın oluru yok. Bence vasat bir şarkı, ötesi yok.


Bu arada Hadise'nin Erdem Kınay şarkısı "Mesajımı Almıştır O" da yaza göz kırpanlardan, yaza kadar Hadise bir klip daha çeker mi bilmem ama bu yazı idare ettirebilir bu şarkı. Klip de çok bir özelliği olmasa da piyasaya göre üst standartlarda durmuş.


 Aslında Sinan Akçıl'ın, Emir'in, Murat Dalkılıç'ın şarkılarına bakacak olursak, normalde alışkın olduğumzdan bir tık daha farklı bir Türkçe pop havası hakim şarkılara sanki. Klasik ritimlere bir parça uzak geldi bana.

Bu arada bu yaza birçok albüm geliyor, en önemlileri Kenan Doğulu ve Yalın yepyeni albümleriyle geliyorlarmış! Ajda Pekkan da yine Tarkan imzalı bir şarkıyla yazı inletecek anlaşılan. Sertab Erener de farklı bir kulvardan selam çakıyor, kendisi Türk Sanat Müziği albümü çıkarmış. Bence çok da hoş olmuş, Sertab Erener'in sesinin götüreceği bir proje olmuş.

2 yorum:

  1. sinan akçıl hoppalayı gözden kaçırmışsın..

    YanıtlaSil
  2. seninle biir o yana biir bu yana tutmadı hiç kalpte ROTA! (:

    YanıtlaSil