29 Nisan 2013 Pazartesi

Bir spring break çılgınlığı: Magic Break

Blogum bir süredir sessizdi çünküü geçtiğimiz hafta Antalya'ya giderek tatil sezonunu erkenden açtım. Bi gece yağmur yağsa da onun dışında oralarda havalar da çoktan ısınmış bu arada, yaz moduna girmiş valla güzel bi ara oldu.

Peki nerede miydim? Magic Break'tee! 

Happy Hour'lardan biri köpük partisiydi
"Magic Break" ne mi diye soracak olursanız? Boğaziçi'nden bir grup arkadaşın anladığım kadarıyla böyle bir bahar tatili olayının olmamasından yola çıkarak oluşturdukları bahar tatili organizasyonu konsepti. Fakat olay almış başını yürümüş, artık baya profesyonel bir şekilde kendi Gezimakinesi organizasyonları altında farklı farklı eventler yapıyorlar. Magic Break de bu eventlerden spring break için olanı.

Öncelikle Gezimakinesi ekibi bu işte oldukça profesyonelleşmiş, organizasyon herhangi bir aksama olmadan tıkır tıkır yürüdü -ya da olduysa bile katılımcıları etkilemedi. İki bin kişilik böyle bir organizasyonu yürütmek kolay olmasa gerek.

Ayrıca her yerde bulabileceğiniz klasik üniversite tatil etkinliklerinden farklı olarak, Gezimakinesi Magic Break'i bir tür "müzik festivali"ne dönüştürmüş. En çok da bu farkını sevdim.


photo credit: Zeynep Ogan
Gündüz havuz-deniz, voleybol-beer pong vs eğlenip, akşamüstü happy hour'larla coşup, sonrasında da başarılı DJ'lerin performanslarını izleyebileceğiniz bir event olmuş. İlk gece Virgin Radio'nun DJ'leri Atilla Özdal ve Selami Bilgiç vardı, fena değillerdi. İkinci akşam Sensation'da çalmış, dünyadaki ünlü DJ'lerden Deniz Koyu vardı, son gece de yine dünyaca ünlü DJ'lerden, Tomorrowland gibi büyük organizasyonlarda çalmış R3HAB vardı. Deniz Koyu da R3HAB de baya başarılıydı! Ki ben bu tarz müziğin sıkı takipçisi olmasam da ikisinin performansını da baya beğendim. Ama özellikle R3HAB'i baya tuttum, bundan sonra kendisini takibime alacağım Zaten kendisi de kitleden baya keyif aldı ki süresi dolmuş olmasına rağmen performansı baya uzattı ve mutlu olduğu baya belli oluyordu :) Bu arada Happy Hour'larda çalan ve başka birçok Boğaziçi event'inde de görebileceğiniz halen Boğaziçi'nde okuyan DJ Ersin Aylı da happy hour'larda kitleyi süper coşturuyordu.

R3HAB
Kitleye gelirseek, arada "basit" tabir edilebilecek insanlar da olsa da, başkasını rahatsız edecek derecede bir olay yaşatacak tarz insanlar yoktu. Bu açıdan düzgün bir kitle vardı. Toplam iki bin kişinin katıldığını düşünecek olursak, bu durumu ayarlayabilmek oldukça zor olmalı zaten. Eskiden Boğaziçililerin eventi olsa da şimdi artık oldukça karışık bir kitle varmış; 500 Boğaziçili, 650 Sabancılı, geri kalan da Bilgi, Galatasaray, Yeditepe gibi diğer İstanbul üniversiteleri imiş.

Olumsuz olarak sayabileceğim tek şey ise otelin kendisiydi! 5 yıldızlı Suntopia Pegasos World Hotel'de kaldık ama açıkçası tesisin haricinde hizmet kesinlikle beş yıldız değildi. Otel büyük bir araziye yayılmış, kocaman bir havuzu ve de bir beş yıldızlı otelde bulunması gereken her özellik var. Yeni bir otel ama eski bir otelle el değiştirdiğinden binaların hepsi henüz yenilenmemiş; o yüzden bazı odalar biraz eski ama odalar falan güzel ve geniş.

Fakaat personel ve hizmet kesinlikle kötüydü! Evet, 2.000 tane eğlenmeye şartlanmış üniversite öğrencisiyle başa çıkmak zor olmalı ama bu kesinlikle bir mazeret olmamalı. Garsonlar, barmenler, şefler, resepsiyonistler vs vs, birkaç istisna hariç çoğu personelin davranışı ve hizmeti tam anlamıyla nobrancaydı! Kibar bir şekilde iletişime geçtiğinizde bile kaba ve ukala davranıyorlardı. Yalnızca arkadaşlarım ve ben bu muameleye maruz kalsak hadi anlaşamadık vs diyeceğim ama herkes çok şikayetçiydi. Bu durumun organizasyonla bir alakası olmasa da eğer bu oteli merak edip internette aratan biri varsa önceden uyarmış olayım.

Kısacası ben Magic Break'den memnun ayrıldım. Arkadaşlarım her yıl gidiyordu ama bu benim ilk magic break'imdi ve 'daha önce de gitseymişim keşke' diye düşündüm. Valla beklentimin düşük olmasından mı yoksa arkadaşlarımla birlikte eğlendiğimden midir nedir, beklentimin üstündeydi. Amerika'da olan spring break formatını çok güzel oturtmuşlar.

Eğer seneye bahar tatilinde arkadaşlarınızla güzel bir tatil yapmak istiyorsanız benden tavsiye. Eğer o kadar beklemek istemiyorsanız da, Haziran'da Çeşme'de 'Magic Camp' mi ne olacakmış, ona da bakabilirsiniz. İyi tatiller! ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder