20 Temmuz 2012 Cuma

Bu ara herkes Curcuna'da, peki ne bu Curcuna?

Bu aralar sizin çevrenizde nasıl veya dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama benim etrafımda herkes Kafe Pi grubunun yeni mekanı Curcuna'ya akın ediyor. Günlerdir Curcuna check-inlerini görmekten yeter dedim ve geçen hafta soluğu aldım.

curcuna, curcuna kafe pi, curcuna taksim, curcuna beyoğlu, yazlık bar, yazlık mekan, curcuna tepebaşı

Genel olarak konsepti beğendim, yazlık bir ortam olmuş ve insanlar rahat rahat takılıyor. İlk izlenim güzel yani. Kitle de çok genç, İstanbul'un üniversite gençliği, benim gördüğüm genelde 93-86 arası uzanan tayfa. Hatta gittiğim ilk gün ve daha sonraki seferlerde ilkokuldan üniversiteye bir sürü tanıdığımla karşılaştığımı not düşeyim, öyle ki ilk gittiğim akşam sonradan saydım toplam 17 ayrı tanıdığımı/arkadaşımı görmüşüm! Yani baya belirli bir kitle gidiyor gibi.

curcuna, curcuna kafe pi, curcuna taksim, curcuna beyoğlu, curcuna tepebaşı, atlı karınca
Atlı karınca şeklinde bar çok güzel bir fikir olmuş!
Mekanın en büyük özelliği dekorasyonu. Dekorasyonda coşmuşlar! En sevdiklerim ise atlı karınca şeklindeki bar, araba tamponu şeklindeki koltuklar, vosvos DJ kabini, salıncak sandalyeler, masanın altındaki ayağını sokabileceğin su vs vs. Duvarlar ayrı bir "curcuna" halinde zaten. Ama açıkçası...
...Curcuna ilk girdiğim an bana İzzet Çapa'nın mekanlarını anımsattı; İzzet Çapa'nın mekanlarına aşina olan bu dekorasyondaki detay fazlalığı, cümbüşü vs bilir zaten. Ama Curcuna bana İzzet Çapa'nın niye İzzet Çapa olduğunu anlamamı sağladı çünkü öyle her ilginç nesneyi koymakla tarz dekorasyon olmuyor. Ha yine insanlar hayran kalıyor falan ama mesela bu kadar karmaşa Çapamarka mekanlarında insanı rahatsız etmiyor, göze daha bir hoş geliyor, daha bir güzel uyum içinde oluyor.

curcuna, curcuna kafe pi, curcuna taksim, curcuna beyoğlu, curcuna tepebaşı, lego masa, lego dekor
Lego parçalı masa, kahve bardağı şeklinde küllükler mekanın ilginçliklerinden ikisi

Bu arada kokteyl menüsü de yenilenmiş çok güzel kokteyller var denemenizi bekleyen, mesela Aysel Gürel, Slippy Slope, lolipopla gelen Lollipop, veya tepesine bir adet Kinder Surprise kondurulmuş Küçük Prens -ki sonra da oyuncağınızı kurabilirsiniz! Benim favorim Küçük Prens'i kesin deneyin derim, ya da birkaç arkadaş aşağıdaki Akvaryum'u deneyebilirsiniz :)

curcuna, curcuna kafe pi, curcuna taksim, curcuna beyoğlu, curcuna tepebaşı, kokteyl, curcuna kokteyl, akvaryum
Akvaryum
Mekanın müzikleri falan da iyi güzel, yabancı ve az da olsa yerli popüler şarkılar çalınıyor, eğleniyor insanlar ama Curcuna'yla ilgili en olumsuz yön ise barmen sayısının azlığı! O yoğunluğa karşı çok az barmen var ve çok yoğun çalışmak zorunda kalıyorlar. Böyle olunca müşteriler bir içki alabilmek için dakikalarca bekliyor, hadi içkinizi aldınız bu sefer de ödeme yapabilmek için ayrı bir savaş vermeniz gerekiyor. Ayrıca çoğu içki küçücük bardakta veriliyor ve fiyat bu performansa göre pahalı kalıyor. Mesela mojito resmen su bardağı boyutunda bi bardakta veriliyor ve fiyatı 25 TL...

curcuna, curcuna kafe pi, curcuna taksim, curcuna beyoğlu, curcuna tepebaşı, yazlık mekan, yazlık bar,

Ama yine de İstanbul'un üniversiteliler arasındaki bu yeni happening yerine bi bakın derim, pişman olmazsınız. Eğer daha gece çıkması tadında bi şey arıyorsanız ama haftasonu gidin çünkü haftaiçi o doluluk oranı yok, daha çok "içkini alıp takılmacalık" bi ortam var. Ayrıca gündüz/akşamüstü falan da gidilesi bir yer, güzel manzarası var hem de dekorasyonun eğlencesini daha iyi çıkarırsınız, iyi eğlenceler ;)

2 yorum:

  1. curcuna ne yaa çok banal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa yazıyı yazdığım ilk açıldığı zamanlar güzeldi, yoksa şu anda leş ve ergen mekanı bi yer farkındayım..

      Sil