26 Haziran 2011 Pazar

Durum raporu: Atiye Sokak

Daha önce Eylül'de yazmıştım Sarıgül'ün Nişantaşı projelerini paylaşmıştım. Projelerin Abdi İpekçi ayağı çok hızlı bitirildi ama Atiye Sokak'ın yayalaştırılması biraz daha uzun sürdü ve geçtiğimiz ay falan bitip daha yeni yeni şekilleniyor. Ama şimdiden şehrin yeni in noktası oldu bile!
Şu anda tüm sokak, cafelerin attığı masalarla dolu ve ne adım atacak bir yer var ne de oturmak için bulabileceğiniz bir masa!
Abdi İpekçi'nin kaldırımlarının genişletilmesi başta olmak üzere aslında karşı çıkmıştım ama Atiye Sokak'ın araçlara kapatılmasıyla yeni hali bence güzel olmuş. Aslında oldukça Asmalımescit'e benzer bir havaya girmiş sokak ama yine de Nişantaşı havasından da ödün vermiyor. Özellikle şu yaz günlerinde akşam henüz hava kararmamışken gidip, hafif bir yemekle güzel bir şarap içip orada oturmak çok keyif verici olmuş; fakat kışın nasıl olacak bilemeyeceğim. Bu yaz günlerine çok güzel gitmiş ama :)

Sokağın yeniler: Elio ve Hardal
Sokakta çeşit çeşit "her zevke göre" restaurant/cafe de bulabilmek mümkün ama sokakta masa kapmak oldukça zor. O yüzden bazen masa bulduğunuz yere gitmek durumunda da kalınabiliniyor :)
Sokaktaki mekanlar: Casita, Salomanje, House Cafe, Quick China, Kav Şarap Butiği (ister oturup bi şeyler de içebilirsiniz ister satın da alabilirsiniz) ve de Zazie'nin yerine açılan Elio ile Hardal ikilisi (bu arada bu komşu ikilide bir ironi de mevcut; birinin sahibi Mesut Yılmaz'ın ötekinin sahibi de Tansu Çiller'in oğlu)

Bu arada: masalar geçen haftalarda tüm sokağa yayılmış durumdaydı ama sokak sakinlerinin gürültü nedeniyle artan şikayetleri üzerine bi miktar azaltılmış, daha az yayılma durumu var artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder