4 Mayıs 2013 Cumartesi

Üniversite festivalleri sezonu başlıyor!

Eveet Mayıs ayı geldi ve üniversite bahar şenlikleri yakında başlıyor! Üniversiteli gençlik için İstanbul'daki göze çarpan festivallerini derledim :)

SuŞenlik, Offtown Festival adını almış, çıkan isim ise sahnesi eğlenceli olsa da adını duyunca bende bir heyecan yaratmayan Athena. Athena için Sabancı Üniversitesi'ne kadar ancak Sabancı Üniversiteliler gider. 24-25 Mayıs'ta.

Maltepe Üniversitesi programıyla bayağı iddialı duruyor: 23 Mayıs Duman, 24 Mayıs Ajda Pekkan, 25 Mayıs Tarkan. Duman 50-65 TL, Ajda Pekkan, 65-90 TL, Tarkan 90 TL. Program güzel olmuş ama taa Maltepe Üniversitesi'ne gitmek diye bi sorun var. Ayrıca fiyatlar bi üni etkinliği için fazla mı ne?

Kültür Üniversitesi'nde 8-9-10 Mayıs'ta sırasıyla; Serdar Ortaç, Murat Dalkılıç ve Demet Akalın çıkıyormuş. Şahsi fikrim: ancak üçü aynı gün olsa gidilir..

Genelde en iyi programı çıkaran Yeditepe Üniversitesi'nde ise bu yıl 7 Mayıs'ta Melis Danişmend, 9 Mayıs'ta Şebnem Ferah, 10 Mayıs'ta Teoman, Yalın ve Sıla olacakmış. Geçtiğimiz yıllarda Duman-Ajda Pekkan-Serdar Ortaç, Sertab Erener-Demet Akalın-Kenan Doğulu gibi programlar olduğundan bu yılki bi parça sönük geldi ama anlaşılan Teoman-Yalın-Sıla'yı dinledikten sonra dinleyicilere bi de rakı seansı gerekli olacak.

Koç Fest'te, Ozan Çolakoğlu, Teoman, Bengü, Tarkan. Tarkan ile baya iddialı duruyor. Hatta üniversite bahar şenliklerinde açık ara en iyi program Koç Üniversitesi'nde duruyor ama bilet fiyatları yine bi üniversite etkinliği için fazla kalmış: 96 TL. 11 Mayıs'ta.

Bu fiyatlar belki de artık yeni normaldir ama bana bi üniversite festivali maksimum 60 TL falan olurmuş gibi geliyor hala. Biraz eskide kaldı fiyat parametrelerim demek ki :)

Bu sene üniversite festivalleri programlarıyla pek cezbetmedi, yine en iyi program Yeditepe ve Koç'unki ama büyük olasılıkla gitmeyeceğim. Zaten iki yıldır üniversite festivallerinde alkollü içeceklerin yasaklanmasıyla bu festivallerin tadı kaçtı gibi geliyor..

1 yorum: